Kinesiska danser av Li Min Hua

Föreställningen är en klassisk kinesisk dansproduktion som består av solfjäder dans och svärd dans. Genom den mjuka vackra solfjädern och det hårda häftiga svärdet ger hon publiken en originell kinesisk dans konst. Musiken är klassisk där instrument som zheng ingår.

 

Li Min Hua kommer från Kina. Hon har lång utbildning i både kinesisk dans och balett där har hon rest i Kina och uppträtt i många dansuppsättningar samt solodans. Hon har också stora kunskaper i Tai Ji och dans med svärd. 1984 tog hon sin första guldmedalj i Tai Ji svärd vid en internationell tävling i Kina, efter det har hon tagit ytterligare ett flertal guld medaljer i dubbel svärd och Tai Ji. Hon har också skrivit en lärobok i hälsodans och gjort en dansterapeutisk video.

Koreografi: Li Min Hua

 

Målgrupp: alla åldrar

 

Publikantal: beroende på lokal

 

Antal medverkande dansare: en

 

Speltid: 35 min

 

Spelyta: Minst 5x7 m

 

Takhöjd: minst 3,5 m

 

El krav: befintligt ljus och två eluttag

 

Teknikkrav: musikanläggning med CD-spelare

 

Mörkläggning: Om det finns möjlighet gärna ljusanläggning.

 

Byggtid/rivtid: 1 tim/ 30 min

 

Föreställningspris: 8850:-/netto

 

Resor, logi och traktamente tillkommer alltid om inte annat anges.

 

Familjföreställning eller kvällsföreställning: båda

 

 

Workshops

 

Kort inledande text: Tai Ji, Svärd, Solfjäder och Hälsodans

 

Ledare Li Min Hua

 

Målgrupp: Alla åldrar

 

Max antal deltagare: 50 personer

 

Lokalkrav: gymnastiksal eller liknande

 

Pris: 1 timme 2500:-

Hälsodans

Li Min Hua innehar en lektorstitel i dans och har undervisat på Jianghan universitetet i Wuhan, Kina under åren 1988-1993, därtill skrev hon en lärobok i hälsodans och gjorde en dansterapeutisk video.


Denna dans form är skapad av Li Min Hua för att användas i ett dansterapeutiskt syfte. Hela formen kom till genom en kombination av Li Min Huas erfarenheter i dans samt hennes pratiska erfarenheter i Tai Ji och Wushu. Hon har kombinerat i dansrörelsernas mjukhet med Tai Ji rörelsernas lugn och inre styrka för att skapa en ny och roligare träningsform för kroppen. Dansen går ut på att man gör lugna rörelser med olika delar av kroppen i takt med musik samtidigt som man har roligt tillsammans. Både TV och Tongji medicinuniversitetet har filmat som upprepade gånger visades på kinesisk TV i ett flertal provinser.

Li Mins Dansgrupp och skola

Li Min's Dansgrupp och skolas ändamål är både undervisning och uppvisning i Kinesiska danser, särskilt Svärddans och Solfjäders dans.